English

O agenciji

   vremevodevarstvo okoljanaravapodnebne spremembepotresizrak
ARSO > vode > napovedi
Vode

Hidrološko stanje in napoved

Petek, 22. januarja 2021, ob 7. uri

Vodnatost rek po večini države je srednja, velike pretoke majo reke na Gorenjskem, v Posočju in ponekod v osrednji Sloveniji ter reka Kolpa. Reke naraščajo, le v severovzhodnem delu Slovenije in v slovenski Istri je vodnatost ustaljena.

Danes bodo naraščale reke povsod po državi. Zaradi kombinacije padavin in taljenja snega bo ta pojav najbolj izrazit v zahodnem, osrednjem in jugovzhodnem delu države. Popoldan že lahko pride do razlivanj ob Kolpi in Krki, zvečer in ponoči pa tudi drugod. Do sobotnega jutra bo večina rek po Sloveniji imela velike pretoke, posamezne reke v osrednji, jugovzhodni in zahodni Sloveniji se bodo razlivale na izpostavljenih mestih. Pretoki bodo v soboto čez dan še naraščali, popoldan in proti večeru pa se bodo večinoma ustalili. V nedeljo bodo naraščale še kraške reke, predvsem Krka in Ljubljanica ter Sava v srednjem in spodnjem toku, polnila se bodo kraška polja. Drugod se bo vodnatost zmanjševala.

Gladina morja bo v noči na soboto povišana. Morje se bo razlivalo na najbolj izpostavljenih delih obale v višini okoli 20 cm.

Večina rek ima temperaturo med 2 in 9 °C. V prihodnjih dneh se bo temperatura rek zviševala. Morje ima dobrih 10 °C.Napoved hidrološka za dan1 - slika


Napoved hidrološka za dan2 - slika

 
Opombe:

V primeru napovedi obeh tipov poplavnega dogodka na istem območju, barva območja opredeljuje tip dogodka z višjo stopnjo nevarnosti.

Opis stopenj nevarnosti in možnih učinkov [pdf, 177.3 KB]

Zemljevid z imeni območij [png, 259.4 KB]

Zaradi narave procesov ni mogoče napovedati in pravočasno izdati opozoril za vse nevarne okoljske dogodke, prav tako lahko prihaja do odstopanj napovedi in opozoril od dejanskega razvoja dogodkov. Več...

Kontakt

Agencija RS za okolje
Vojkova 1b
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: +386 (0)1 4784 000
Fax: +386 (0)1 4784 052
gp.arso@gov.si

Izpostavljene vsebine

Novice
Katalog informacij javnega značaja
Razpisi
Javna naznanila
Izjava o dostopnosti

 

Okoljski znaki
EU sofinancira
Laboratorij
Knjižnica
Uradne ure
Kje smo

Povezave

Vlada Republike Slovenije
Ministrstva
Vladne službe
Državni zbor
E-uprava
© Agencija Republike Slovenije za okolje
Omejitev odgovornosti
O spletnih straneh ARSO