English

O agenciji

   vremevodevarstvo okoljanaravapodnebne spremembepotresizrak
ARSO > vode > napovedi
Vode

Hidrološko stanje in napoved

Sreda, 3. junija 2020, ob 8. uri

Vodnatost večine rek je mala. Srednjo vodnatost imajo Mura, Drava in Soča v zgornjem toku, sušno vodnatost pa posamezne manjše reke na Primorskem, v Podravju, porečju Krke in v osrednji Sloveniji.

Danes in jutri se bo vodnatost rek zmanjševala, le ob krajevno močnejših padavinah lahko hitreje narastejo hudourniški vodotoki. Verjetnost pojava bo večja v zahodni Sloveniji, zlasti danes zvečer. V četrtek zvečer in v noči na petek se bo vodnatost rek začela povečevati na zahodu, čez dan pa tudi drugje po državi. Reke s povirjem v Alpah bodo narasle do velikih pretokov, drugod povečini do srednjih.

Gladina morja ob slovenski obali bo v času plime v četrtek zvečer povišana. Med 20. in 23. uro se bo morje razlivalo v višini med 10 in 20 cm na nižjih delih obale.

Temperatura večine rek v jutranjih urah je med 8 in 17 °C, čez dan se ogrejejo za 2 do 4 °C. Morje ob slovenski obali ima 19 °C.Napoved hidrološka za dan1 - slika


Napoved hidrološka za dan2 - slika

 
Opombe:

V primeru napovedi obeh tipov poplavnega dogodka na istem območju, barva območja opredeljuje tip dogodka z višjo stopnjo nevarnosti.

Opis stopenj nevarnosti in možnih učinkov [pdf, 177.3 KB]

Zemljevid z imeni območij [png, 259.4 KB]

Zaradi narave procesov ni mogoče napovedati in pravočasno izdati opozoril za vse nevarne okoljske dogodke, prav tako lahko prihaja do odstopanj napovedi in opozoril od dejanskega razvoja dogodkov. Več...

Kontakt

Agencija RS za okolje
Vojkova 1b
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: +386 (0)1 4784 000
Fax: +386 (0)1 4784 052
gp.arso@gov.si

Izpostavljene vsebine

Novice
Katalog informacij javnega značaja
Obvestila
Razpisi
Javna naznanila

 

Okoljski znaki
EU sofinancira
Laboratorij
Knjižnica
Uradne ure
Kje smo

Povezave

Vlada Republike Slovenije
Ministrstva
Vladne službe
Državni zbor
E-uprava
© Agencija Republike Slovenije za okolje
Omejitev odgovornosti
O spletnih straneh ARSO