English

O agenciji

   vremevodevarstvo okoljanaravapodnebne spremembepotresizrak
ARSO > vode > napovedi
Vode

Hidrološko stanje in napoved

Sreda, 29. junija 2022, ob 8. uri

Vodnatost rek po državi je mala in ustaljena s trendom počasnega zmanjševanja. Vse več rek ima sušne pretoke. Nizkovodne razmere so najbolj izrazite na rekah v Slovenski Istri, v Posočju in na Notranjskem, prav tako tudi na Savi vzdolž celotnega toka in na njenih pritokih.

Danes popoldne in zvečer so možne močnejše krajevne padavine predvsem na severovzhodu države, ob tem lahko pride do zastajanja meteornih in zalednih voda. Prehodno lahko narastejo tudi hudourniški vodotoki in manjše reke. Obstaja možnost poplavljanja meteornih in zalednih voda. V četrtek in petek se bodo kljub možnemu prehodnemu naraščanju manjših rek nadaljevale nizkovodne razmere v večjem delu države.

Jutranja temperatura rek je med 9 in 26 °C. Reke in jezera se čez dan segrejejo za 2 do 4 °C, na manjših rekah tudi več. Bohinjsko jezero ima 22, Blejsko 24, morje v Kopru 27 °C, čez dan pa se ogreje še za stopinjo ali dve.Napoved hidrološka za dan1 - slika


Napoved hidrološka za dan2 - slika

 
Opombe:

V primeru napovedi obeh tipov poplavnega dogodka na istem območju, barva območja opredeljuje tip dogodka z višjo stopnjo nevarnosti.

Opis stopenj nevarnosti in možnih učinkov [pdf, 177.3 KB]

Zemljevid z imeni območij [png, 259.4 KB]

Zaradi narave procesov ni mogoče napovedati in pravočasno izdati opozoril za vse nevarne okoljske dogodke, prav tako lahko prihaja do odstopanj napovedi in opozoril od dejanskega razvoja dogodkov. Več...

Kontakt

Agencija RS za okolje
Vojkova 1b
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: +386 (0)1 4784 000
Fax: +386 (0)1 4784 052
gp.arso@gov.si

Izpostavljene vsebine

Novice
Katalog informacij javnega značaja
Razpisi
Javna naznanila
Izjava o dostopnosti

 

Okoljski znaki
EU sofinancira
Laboratorij
Knjižnica
Uradne ure
Kje smo

Povezave

Vlada Republike Slovenije
Ministrstva
Vladne službe
Državni zbor
E-uprava
© Agencija Republike Slovenije za okolje
Omejitev odgovornosti
O spletnih straneh ARSO