English

O agenciji

   vremevodevarstvo okoljanaravapodnebne spremembepotresizrak
ARSO > vode > napovedi
Vode

Hidrološko stanje in napoved

Torek, 13. aprila 2021, ob 8. uri

Vodnatost rek na Primorskem, Gorenjskem in v osrednji Sloveniji je velika, v vzhodni Sloveniji je ostala srednja. Rižana in Dragonja se razlivata na izpostavljenih mestih ob strugah. Večina rek v Zgornjem Posočju in na Gorenjskem je že pričela upadati, naraščajo pa še reke na Vipavskem, v osrednji in jugovzhodni Sloveniji.

Danes dopoldan se bosta Rižana in Dragonja še razlivali, manjša razlivanja bodo možna tudi ob Vipavi, popoldan se bodo omenjene reke že vrnile v svoje struge. Ljubljanica se bo v manjšem obsegu pričela razlivati na Ljubljanskem barju. Narasla bo tudi Sava v srednjem in spodnjem toku ter kraške reke na Notranjskem in Dolenjskem. Večina rek v zahodni in osrednji Sloveniji bo čez dan upadala, vodnatost rek na teh območjih bo danes še velika. Posamezne reke v vzhodni Sloveniji bodo danes še zmerno narasle, vodnatost rek bo tam ostala srednja. V sredo bo večina rek po državi upadala, zmerno bodo narasle le kraške reke na Dolenjskem, ojezerila se bodo nekatera kraška polja. V četrtek bodo v večjem delu države reke ohranjale srednjo vodnatost in počasi upadale.

V jutranjih urah je temperatura večine rek med 4 in 10 °C, morje pa ima 12 °C.Napoved hidrološka za dan1 - slika


Napoved hidrološka za dan2 - slika

 
Opombe:

V primeru napovedi obeh tipov poplavnega dogodka na istem območju, barva območja opredeljuje tip dogodka z višjo stopnjo nevarnosti.

Opis stopenj nevarnosti in možnih učinkov [pdf, 177.3 KB]

Zemljevid z imeni območij [png, 259.4 KB]

Zaradi narave procesov ni mogoče napovedati in pravočasno izdati opozoril za vse nevarne okoljske dogodke, prav tako lahko prihaja do odstopanj napovedi in opozoril od dejanskega razvoja dogodkov. Več...

Kontakt

Agencija RS za okolje
Vojkova 1b
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: +386 (0)1 4784 000
Fax: +386 (0)1 4784 052
gp.arso@gov.si

Izpostavljene vsebine

Novice
Katalog informacij javnega značaja
Razpisi
Javna naznanila
Izjava o dostopnosti

 

Okoljski znaki
EU sofinancira
Laboratorij
Knjižnica
Uradne ure
Kje smo

Povezave

Vlada Republike Slovenije
Ministrstva
Vladne službe
Državni zbor
E-uprava
© Agencija Republike Slovenije za okolje
Omejitev odgovornosti
O spletnih straneh ARSO